Actualitate/Coronavirus

10. Arafat: Sunt persoane care îndrăznesc să prezinte documente false la intrarea în țară / Într-un singur zbor din Marea Britanie, 30 de persoane au prezentat certificate false

03.08.2021 04:55 - Secretarul de stat în cadrul Ministerului de Interne, Raed Arafat, a susținut că există un adevărat "fenomen" legat de persoanele care prezintă la graniţă certificate false de vaccinare antiCovid sau trecere prin boală. Pe numele multor persoane a fost întocmit dosar penal pentru fals şi uz de fals. (Hotnews)

Vezi stirea »

Actualitate/Esential

19. Mesajul pe care Florin Cîțu l-a postat pe pagina Larisei Iordache / Reacțiile imediate ale comentatorilor

03.08.2021 12:33 - Premierul Florin Cîțu i-a scris un mesaj de susținere Larisei Iordache, după ce sportiva nu a putut intra în finala de la bârnă la Jocurile Olimpice din cauza problemelor de la gleznă. (Hotnews)

Vezi stirea »

20. Cât se mai fură din pădurile României? Ministrul Mediului: Putem vorbi de cantităţile confiscate sau de amenzile date, dar să spună cineva astăzi câţi metri cubi s-au furat este imposibil

03.08.2021 11:25 - Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tánczos Barna, spune că este imposibil de precizat "cât se mai fură" din pădurile din România, afirmând că se poate vorbi însă de cantităţi de lemn şi de camioane confiscate şi de amenzi aplicate. (Hotnews)
Tags: 'Actualitate/Esential'

Vezi stirea »

21. Harta caniculei din România: Zonele cu cele mai mari temperaturi / Cele mai răcoroase locuri

03.08.2021 10:50 - Cea mai ridicată temperatură - 41 de grade - s-a înregistrat luni la Giurgiu, iar la Alexandria, Oltenița, Zimnicea și la stația meteo de la Filaret termometrele au indicat peste 40 de grade, conform datelor publicate marți de meteorologi. (Hotnews)
Tags: 'Actualitate/Esential'

Vezi stirea »

22. Detalii despre firma cu care Clotilde Armand a încheiat un nou contract de salubrizare / Diferențele între contractele cu cele 2 companii care strâng gunoiul în Sectorul 1 în perioada stării de alertă

03.08.2021 09:53 - Primăria Sectorului 1, condusă de Clotilde Armand, are în prezent două contracte de salubrizare pe perioada stării de alertă, declarată în data de 23 iulie ca urmare a crizei gunoiului din cel mai bogat sector din București. Cel mai recent contract de salubrizare, încheiat cu firma RER Ecologic REBU, are o valoare de peste 12,9 milioane lei (cu TVA) și vizează mii de tone de deșeuri stradale și menajere. Anterior, ADP Sector 1 a încheiat un contract mai mic de aproape 75.000 lei (cu TVA) pentru eliminarea a 100 de tone de gunoi dispersate pe spațiul verde. Vezi în articol câte tone de gunoi a strâns până acum firma Brai-Cata. (Hotnews)
Tags: 'Actualitate/Esential'

Vezi stirea »

23. Cartea electronică de identitate - Câte programări au fost făcute pentru obținerea noului buletin, în prima zi a lansării proiectului, la Cluj / Când vor fi eliberate documentele

03.08.2021 09:41 - Noua carte electronică de identitate, care va înlocui treptat actualul buletin, este în teste la Cluj-Napoca în următoarele șase luni, apoi, până la sfârșitul anului viitor, toate serviciile de evidență a populației din țară vor putea emite aceste carduri, conform autorităților. Noul document va înlocui treptat cartea de identitate aflată în circuit din 1997, până în august 2031, potrivit termenlor stabilite de Regulamentul UE. În ziua lansării proiectului pilot la Cluj-Napoca, au fost epuizate toate programările pentru următoarele 30 de zile - aproximativ 450 de persoane au optat pentru emiterea noii cărți electronice de identitate. (Hotnews)
Tags: 'Actualitate/Esential'

Vezi stirea »

24. Climatolog: Vara anului 2021 va intra în istoria climatologiei

03.08.2021 09:01 - Vara anului 2021 va intra în istoria climatologiei, spune climatologul Roxana Bojariu, potrivit căreia fenomenele extreme prin care trece România în ultimele zile nu sunt doar caracteristici locale, ci este vorba de un fenomen la scară mare, o consecință a încălzirii globale, care "reușește să inducă manifestări severe unor fenomene obișnuite, de altfel, pentru această perioadă din an". (Hotnews)
Tags: 'Actualitate/Esential'

Vezi stirea »

25. Digi24: VIDEO. Momente dramatice pe o șosea din Spania. Mai mulți români au oprit un șofer beat care omorâse un om

03.08.2021 08:01 - Momente dramatice pe o șosea din nordul Spaniei. Mai mulți șoferi au intervenit pentru a opri un TIR scăpat de sub control. Bărbatul care conducea era băut și tocmai omorâse un om. Apoi a încercat să fugă și a lovit un autoturism, rănind câteva persoane. Printre cei care au intervenit s-au aflat și mai mulți români. (Hotnews)
Tags: 'Actualitate/Esential'

Vezi stirea »

29. Reamenajare cu buget redus: cât costa și cum faci să-ți ajungă banii

03.08.2021 07:08 - Aproape 4 din 10 români nu au schimbat nicio piesă de mobilier de peste șase ani și au trecut mai mult de patru ani de când au zugrăvit ultima dată. Dacă ar avea posibilitatea, aceștia și-ar dori să investească în renovarea locuinței. De exemplu, cei mai mulți și-ar dori să schimbe mobilierul, instalațiile sanitare, tâmplăria și să zugrăvească, conform unui un studiu realizat, în iunie 2021, de compania de cercetare Novel, la inițiativa Provident Financial România. Renovarea și reamenajarea urmăresc confortul într-o locuință, dar pot fi declanșate și de reparații sau lucrări neprevăzute. Cum te pregătești pentru acest proiect și ce soluții ai pentru a-l susține dacă nu ai economisit înainte? (Hotnews)
Tags: 'Actualitate/Esential'

Vezi stirea »

30. Ministerul Economiei anunță concedierea a altor trei administratori "speciali". Salariile ajungeau până la peste 16.000 de lei pe lună / Năsui: "Nu făceau absolut nimic"

03.08.2021 07:02 - Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a anunțat marți eliberarea din funcție a administratorilor a trei companii de stat ale căruri salarii lunare ajungeau și la peste 16.000 de lei pe lună deși companiile sunt pe pierdere. (Hotnews)
Tags: 'Actualitate/Esential'

Vezi stirea »

31. ​INTERVIU Ce face un "tribe lead" și ce înseamnă management 3.0? Am aflat de la Mihai Sima, inginer de software pentru sateliți la Thales și maratonist și fotograf amator, în timpul liber

02.08.2021 06:50 - Mihai Sima e informatician. Absolvent al Facultății de Matematică, lucrează de aproape doi ani la Thales Romania și e managerul unei echipe de softiști. Pasiunea pentru tehnologie se află pe lista lungă a lucrurilor pe care le face cu plăcere: sport, fotografie și "consumul" cărților de ficțiune. Mihai spune că reușește să mențină în echilibru balanța între job și timpul liber și se bucură că, la job, face parte dintr-o echipă despre care el spune că e senzațională. (Hotnews)
Tags: 'Actualitate/Esential'

Vezi stirea »

Economie/IT

32. Google Play sărbătorește industria jocurilor indie printr-un festival inedit

03.08.2021 12:18 - Anul acesta, pe 4 septembrie, Google Play îi sărbătorește pe unii dintre cei mai talentați creatori de jocuri independente în timpul finalelor festivalului Indie Games pentru Europa, Japonia și Coreea de Sud. (Hotnews)

Vezi stirea »

Actualitate/Educatie

34. Cum va începe școala în septembrie. Cîmpeanu: Prezență fizică pentru toți elevii / Structura anului școlar 2021-2022

03.08.2021 12:09 - Ministrul Educației a anunțat marți că școala va începe cu prezență fizică pe 13 septembrie, pentru toți elevii, fără scenarii de funcționare așa cum au existat anul trecut. (Hotnews)

Vezi stirea »

35. Ministrul Educației: Am sesizat parchetul în legătură cu o serie de nereguli la ARACIP

03.08.2021 11:57 - Ministerul Educației a sesizat parchetul în legătură cu o serie de nereguli constatate la Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP), iar președintele acesteia, Șerban Iosifescu, a fost eliberat din funcție, a anunțat marți ministrul Educației. (Hotnews)
Tags: 'Actualitate/Educatie'

Vezi stirea »

36. Ministerul Educației renunță la modificările propuse pentru instituția care verifică acuzații de plagiat: Nu vor fi modificări cât timp sunt eu ministru. Am luat act de opiniile exprimate

03.08.2021 11:28 - Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat marți că renunță la modificările propuse la regulamentului Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), afirmând că a "luat act" de opiniile exprimate și nu vor fi alte modificări propuse nici pe viitor, în timpul mandatului său. (Hotnews)
Tags: 'Actualitate/Educatie'

Vezi stirea »

37. Titularizare 2021, rezultate finale. 97% dintre contestațiile depuse de profesori s-au soldat cu schimbarea notei inițiale / Rata de promovare a crescut ușor

03.08.2021 11:18 - Marți au fost afișate rezultatele finale la titularizare, după ce 97% dintre contestațiile depuse au dus la modificarea notei inițiale, a anunțat ministrul Educației. Rata de promovare a examenului de titularizare a crescut ușor, la 46%, de la 44,47%. (Hotnews)
Tags: 'Actualitate/Educatie'

Vezi stirea »

Sport/Alte_sporturi

39. JO 2020: Programul sportivilor din România în ziua de miercuri, 3 august

03.08.2021 11:55 - România va fi reprezentată de doar doi sportivi în concursurile care vor avea loc miercuri, 3 august, la Jocurile Olimpice de la Tokyo. (Hotnews)

Vezi stirea »

40. JO 2020: Campioanele olimpice din China la ciclism viteză, pe podium cu insigne cu fostul lider chinez Mao Zedong - Reacția CIO

03.08.2021 11:49 - Ciclistele Zhong Tianshi şi Bao Shanju, care au cucerit aurul în proba de viteză pe echipe de luni din cadrul JO Tokyo 2020, au urcat pe podium purtând insigne cu fostul lider chinez Mao Zedong. Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a cerut imediat explicații Chinei pentru gesturile sportivelor. (Hotnews)
Tags: 'Sport/Alte_sporturi'

Vezi stirea »

41. Ce mesaj transmite Laurel Hubbard, prima halterofilă transgender din istoria Jocurilor Olimpice, după participarea la Tokyo

03.08.2021 11:13 - Laurel Hubbard, originară din Noua Zeelandă, a devenit luni prima halterofilă transgender din istoria Jocurilor Olimpice. După competiția la care nu a reușit nicio încercare, sportiva a declarat că vrea "doar să fie o mică parte din istorie". (Hotnews)
Tags: 'Sport/Alte_sporturi'

Vezi stirea »

42. JO 2020: Simone Biles, medalie de bronz la bârnă - Larisa Iordache nu a participat din cauza problemelor de la gleznă

03.08.2021 09:40 - Americanca Simone Biles a cucerit medalia de bronz la bârnă, probă de la JO 2020 la care din păcate Larisa Iordache nu a putut lua startul din cauza problemelor de la gleznă. Aurul a fost cucerit de chinezoaica Chenchen Guan, iar argintul de compatrioata Xijing Tang. (Hotnews)
Tags: 'Sport/Alte_sporturi'

Vezi stirea »

44. JO 2020: România, locul 29 în clasamentul pe medalii / China s-a detașat în fruntea ierarhiei

02.08.2021 16:37 -

România a coborât de pe locul 26 pe 29 în clasamentul pe medalii la finalul întrecerilor de luni de la Jocurilor Olimpice de la Tokyo. După 11 zile, China rămâne pe prima poziție.
 (Hotnews)
Tags: 'Sport/Alte_sporturi'

Vezi stirea »

45. JO 2020: Programul sportivilor din România în ziua de marți, 3 august

02.08.2021 12:56 -

România va fi reprezentată de sportivii săi în cadrul a patru discipline, iar speranțele cele mai mari pentru o medalie vin din partea gimnastei Larisa Iordache (finala de la bârnă). Intră în material pentru a vedea programul tricolorilor în ziua de 3 august.
 (Hotnews)
Tags: 'Sport/Alte_sporturi'

Vezi stirea »

46. JO 2020: Ce a spus David Popovici la revenirea în România - Mesaj războinic pentru adversari

02.08.2021 11:30 - A fost la două sutimi distanță de bronzul probei de înot 200 metri liber, iar la sosirea în țară și-a avertizat adversarii în legătură cu ceea ce va urma. David Popovici are ca principal obiectiv clasarea pe podium la următoarea Olimpiadă, cea de la Paris din 2024. (Hotnews)
Tags: 'Sport/Alte_sporturi'

Vezi stirea »

Actualitate/International

47. ​VIDEO Protest șocant: Un preot și-a cusut gura acuzând reducerea la tăcere a activiștilor care luptă împotriva schimbărilor climatice

03.08.2021 11:09 - Un preot în vârstă de 71 de ani din Marea Britanie și-a cusut buzele pentru a protesta față de reducerea la tăcere a activiștilor care luptă împotriva schimbărilor climatice, acuzând imperiul media deținut de miliardarul Rupert Murdoch, relatează marți Euronews. “Climatologia și adevărul au fost reduse la tăcere, iar cei ce suferă nu sunt ascultați. Rupert Murdoch este responsabil pentru asta". (Hotnews)

Vezi stirea »

48. UE, criticată pentru trimiterea unui reprezentant la învestirea noului președinte iranian Ebrahim Raisi la doar câteva zile după atacul asupra navei Mercer Street

03.08.2021 10:13 - Ministerul de externe israelian a criticat luni decizia Uniunii Europene de a-l trimite pe diplomatul Enrique More la ceremonia de învestire a noului președinte iranian Ebrahim Raisi la doar câteva zile după atacul asupra navei Mercer Street, relatează Euractiv(Hotnews)
Tags: 'Actualitate/International'

Vezi stirea »

49. Protestatarii Black Lives Matter vor fi despăgubiți cu 5000 de dolari într-un stat american

03.08.2021 09:28 - Cinci protestatari Black Lives Matter care pretind că le-au fost încălcate drepturile constituționale după ce le-a fost interzis accesul în zona Capitoliului din Iowa vor fi compensați de autorități după ce au dat în judecată statul, relatează Insider(Hotnews)
Tags: 'Actualitate/International'

Vezi stirea »

50. Gorbaciov, la 30 de ani după căderea URSS: "Dacă ar fi să încep din nou, aş face multe lucruri diferit"

03.08.2021 09:05 - Ultimul preşedinte sovietic, Mihail Gorbaciov, a susţinut luni programul de reforme politice cunoscut sub numele de Perestroika (Restructurare), dar a recunoscut totodată că ambiţiosul proiect nu a fost lipsit de erori, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres. (Hotnews)
Tags: 'Actualitate/International'

Vezi stirea »

51. ANALIZĂ 5 scenarii privind evoluția tensiunilor din Uniunea Europeană (Politico)

03.08.2021 08:59 - Tensiunile între instituțiile Uniunii Europene, pe de-o parte, și Ungaria și Polonia, pe de altă parte, s-au acutizat în ultimele luni, durerea de cap declanșată de nerespectarea unor norme ale statului de drept transformându-se într-o adevărată migrenă pentru care nimeni nu pare să fi găsit medicamentul potrivit. Politico trece în revistă 5 scenarii care ar putea pune capăt "crizei democrației" din interiorul blocului comunitar: de la ieșirea Ungariei și Poloniei din UE, la varianta unei uniuni mai populiste. (Hotnews)
Tags: 'Actualitate/International'

Vezi stirea »

52. Populația globală se va confrunta cu un "deficit" de milioane de femei în următorii 10 ani / În Qatar există deja aproape 3 bărbați pentru fiecare femeie

03.08.2021 07:37 - În următorii 10 ani se vor naște cu 4,7 milioane de femei mai puțin în întreaga lume din cauza practicilor selective privind sexul bebelușilor, potrivit unui nou studiu publicat luni și citat de Insider(Hotnews)
Tags: 'Actualitate/International'

Vezi stirea »

56. SUA: Janet Yellen îndeamnă Congresul să crească plafonul datoriei

03.08.2021 01:46 - Secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, i-a îndemnat luni pe membrii Congresului să acţioneze "cât mai curând posibil" pentru a ridica plafonul datoriei şi a permite Statelor Unite să îşi onoreze angajamentele financiare şi să evite incapacitatea de plată, notează AFP și Agerpres. "Îndemn respectuos Congresul să protejeze deplina încredere şi credibilitatea Statelor Unite, acţionând cât mai curând posibil", a solicitat Janet Yellen într-o scrisoare adresată membrilor Congresului, în contextul în care plafonul datoriei a devenit din nou efectiv duminică, după doi ani de suspendare. (Hotnews)
Tags: 'Actualitate/International'

Vezi stirea »

57. Cele 6 MARI ÎNTREBĂRI la care am putea primi acum răspuns cu privire la impozitele lui Donald Trump

02.08.2021 21:04 - Este foarte probabil să vedem ce taxe și impozite a plătit Donald Trump în urma unei hotărâri de vineri a Departamentului de Justiție care spunea că documentele trebuie predate Congresului. Ceea ce înseamnă că, după șase ani sau scuze, întârzieri și obstrucții, unele dintre cele mai presante întrebări despre punctele forte și punctele slabe ale lui Trump ar putea fi dezvăluite, potrivit CNN(Hotnews)
Tags: 'Actualitate/International'

Vezi stirea »

58. Thriller: Osama bin Laden, cel mai căutat om din lume, a fost găsit din cauza rufelor întinse la uscat de numeroasele lui neveste

02.08.2021 19:28 - "Nu pot să înțeleg de ce unii oameni au doar o singură soție", spunea adesea Osama bin Laden, în singura ipostază în care aproape că părea glumeț. "Dacă ai patru neveste, trăiești ca un ginere", îl citează The New York Post(Hotnews)
Tags: 'Actualitate/International'

Vezi stirea »

59. Bill Gates și Melinda French au divorțat oficial

02.08.2021 19:12 - Divorțul dintre Bill Gates și Melinda French Gates, co-fondatorii uneia dintre cele mai mari fundații caritabile private, a fost finalizat luni, după ce un judecător a semnat actele de divorț, relatează MSN.com. (Hotnews)
Tags: 'Actualitate/International'

Vezi stirea »

blogul_pwc_romania

61. Analiză PwC: Piața locală de fuziuni și achiziții și-a continuat creșterea în prima jumătate a anului 2021, atingând valoarea de 1,8 mld euro

03.08.2021 09:47 - Valoarea totală estimată a tranzacțiilor de tip M&A a fost de 1,8 miliarde de euro, în primul semestru din 2021, pentru un număr de peste 80 de tranzacții anunțate, arată o analiză PwC România. Astfel, prima jumătate a anului 2021 confirmă că piața locală a fuziunilor și achizițiilor își continuă tendința ascendentă reluată încă din a doua jumătate a anului trecut. (Hotnews)

Vezi stirea »

Life/Natural

62. Dieta vegetariană este asociată unui risc mai mare de depresie însă cauzele îi lasă pe cercetători perplecși

03.08.2021 08:41 - Dietele vegetariene ar putea fi legate de un risc mai ridicat de depresie, potrivit unei meta-analize uriașe realizate de cercetătorii de la Universitatea Bochum din Germania, scrie IFL Science(Hotnews)

Vezi stirea »

Economie/Finante_si_Banci

63. Cinci greșeli pe care le fac mulți oameni în privința banilor

03.08.2021 08:22 - Când vine vorba despre finanțele proprii, mulți oameni fac aceleași greșeli. De asemenea, trebuie convinși că este bine să economisească, după cum spune Morgan Housel, în cartea "The Psychology of Money". Iar economisirea trebuie făcută inteligent, folosind diferite tipuri de produse financiare. După cum spune Addison Bell, într-o carte recentă (vedeți numele la final), nu este întotdeauna ușor să menținem disciplina necesară pentru a obține libertatea și securitatea financiară: uneori ai nevoie să-ți reamintești de lucrurile pe care ar trebui să le eviți atunci când navighezi prin finanțele tale. (Hotnews)

Vezi stirea »

Economie/Companii

64. [P] Fortech anunță strategia de business pentru al 2-lea semestru

03.08.2021 07:53 - Programele de investiții în startup-uri, parteneriatele de tip joint-venture, achizițiile și dezvoltarea de produse software câștigă teren în noul plan strategic. În paralel, compania continuă verticalizarea serviciilor de dezvoltare software în regim de outsourcing și integrează noi servicii de nișă (Hotnews)

Vezi stirea »

65. [P] Ștefan Teleu - Project manager la Systematic în departamentul Defence - Cred cu tărie că dacă oamenii din echipa de proiect sunt fericiți, atunci o să meargă bine și proiectul.

03.08.2021 07:47 - Systematic este un producător internațional de software cu capital danez. Centrul de dezvoltare din România și-a început activitatea în 2017 și are în prezent o comunitate de peste 120 de angajați care lucrează la proiecte în domeniul educației, sănătății și apărării. (Hotnews)
Tags: 'Economie/Companii'

Vezi stirea »

Sport/Tenis

66. WTA: Emma Răducanu, senzația de la Wimbledon, nu a reușit să treacă de primul tur la San Jose

03.08.2021 07:49 - Emma Răducanu (184 WTA), tenismenă britanică de origine română, a ratat calificarea în al doilea tur al turneului WTA 500 de la San Jose. Sportiva în vârstă de 18 ani s-a făcut remarcată după ce a ajuns până în optimi la ultima ediție a Wimbledonului. (Hotnews)

Vezi stirea »

67. FOTO Programul Simonei Halep la revenirea în circuitul WTA - Darren Cahill a anunțat la ce turnee va participa în această vară

03.08.2021 07:47 - Va părăsi TOP 10 după 373 de săptămâni consecutive, dar se poate revanșa pe teren. Simona Halep va reveni în circuitul WTA, iar lista turneelor la care va participa în următoarele săptămâni a fost confirmată de Darren Cahill. (Hotnews)
Tags: 'Sport/Tenis'

Vezi stirea »

68. Canada Open: Cum arată lista capilor de serie - Adversare puternice pentru Simona Halep

02.08.2021 15:29 - National Bank Open (Montreal) va avea loc în perioada 9-15 august 2021, iar la start se vor găsi unele dintre cele mai bune jucătoare ale ierarhiei WTA. Simona Halep a anunțat că va participa la turneul pe care l-a câștigat de două ori de-a lungul timpului (2016, 2018). (Hotnews)
Tags: 'Sport/Tenis'

Vezi stirea »

Sport/Fotbal

69. DigiSport: Chipciu n-a mai rezistat şi l-a luat la pumni pe tânărul Hinndrich, apoi a plecat. "Sunt nervos"

03.08.2021 07:44 - Transferul lui Alex Chipciu (32 de ani) a fost considerat o adevărată lovitură dată de CFR Cluj în urmă cu doi ani. Două sezoane în care echipa a câştigat titlul, dar Alex nu a fost unul dintre titularii incontestabili. (Hotnews)

Vezi stirea »

70. Champions League: CFR Cluj vs Young Boys - Unde poate fi văzut meciul din Gruia / Arbitru controversat pentru Marius Șumudică

03.08.2021 06:14 - Drumul către play-off-ul din Champions League trece pentru CFR Cluj prin "stația" Young Boys, campioana României duelându-se cu gruparea elvețiană în turul trei preliminar al Ligii Campionilor. Centralul partidei din Gruia va fi Danny Makkelie (Olanda), cel care a dat Angliei un penalty controversat în semifinala de la Euro 2020 contra Danemarcei. (Hotnews)
Tags: 'Sport/Fotbal'

Vezi stirea »

Actualitate/Opinii

73. Gâsca lui Grigorescu

03.08.2021 05:22 - Nicolae Grigorescu e mare. Desigur, e geniu. Și e Național. Dar și mare negustor. Faptul că a avut și are succes comercial nu spune puțin lucru. A pictat ca să placă și i-a reușit din plin[1]. Cu-atâtea țărăncuțe, floricele, ciobănași, care cu boi idilici și țărani lipsiți de dramă se poate visa/fantasma, se poate tăcea. (Hotnews)

Vezi stirea »

74. Gâsca lui Grigorescu

03.08.2021 05:22 - Nicolae Grigorescu e mare. Desigur, e geniu. Și e Național. Dar și mare negustor. Faptul că a avut și are succes comercial nu spune puțin lucru. A pictat ca să placă și i-a reușit din plin[1]. Cu-atâtea țărăncuțe, floricele, ciobănași, care cu boi idilici și țărani lipsiți de dramă se poate visa/fantasma, se poate tăcea. (Hotnews)
Tags: 'Actualitate/Opinii'

Vezi stirea »

75. Pensionarea anticipată este un drept care trebuie respectat!

02.08.2021 15:52 - Majorarea vârstei de pensionare, asumată pe șest de Guvern prin PNRR și comunicată aiuritor și contradictoriu de aparatnicii zilei ridică nenumărate probleme. Cei mai loviți sunt cei care au o etate apropiată de momentul în care ar putea să iasă anticipat la pensie potrivit legislației încă valabile ori care au atins deja criteriile de vârstă și perioada necesară de cotizare. (Hotnews)
Tags: 'Actualitate/Opinii'

Vezi stirea »

76. Interviu cu analistul Armand Goșu. A fost lăsată Ucraina la mâna rușilor? De ce întâlnirea dintre Merkel si Biden e mult mai importantă decât s-a crezut.

02.08.2021 06:21 - Pe 15 iulie a.c. cancelarul german Angela Merkel s-a întâlnit cu Joe Biden la Casa Albă. Presa a vazut această întâlnire ca fiind mai degrabă săracă în rezultate, dar, conform analistului Armand Goșu, ea este esențială. Practic, acum s-au pus bazele unui nou parteriat dintre SUA si Germania, după răcirea din epoca Trump. Dacă e citită atent, declarația comună infirmă toate speculațiile făcute în legătură cu abandonarea Ucrainei în brațele lui Putin sau trădarea Europei Centrale și de Est., chiar dacă SUA au ridicat sancțiunile împotriva Germaniei pe tema Nord Stream. (Hotnews)
Tags: 'Actualitate/Opinii'

Vezi stirea »

Economie/Gadget

77. [P] Copiii dorm mai bine datorită laptopurilor ASUS ZenBook cu ecrane OLED

03.08.2021 06:40 - Electronicele fac parte din viața noastră și acest lucru are deja repercursiuni importante pe termen lung asupra sănătății adulților și copiilor. Noile laptopuri ASUS ZenBook folosesc ecrane OLED care protejează ochii copiilor și nu afectează calitatea somnului datorită emisiei reduse cu 70% de lumină albastră dăunătoare. (Hotnews)

Vezi stirea »

78. Felul în care călătorești dintr-un loc în altul se va schimba radical, iar asta și datorită telefonului tău

02.08.2021 06:57 - În urmă cu aproape un an, Google a prezentat o unealtă interesantă și poate utilă pentru aceste vremuri: raportul de mobilitate. Încă e activ și acolo poți vedea unde se deplasează oamenii, ce vizitează mai mult și multe alte detalii despre mobilitate urbană. Acest raport poate fi atât un fapt, cât și cel mai simplu mod de a explica oricui cum se schimbă deja deplasarea prin orașe și, de ce nu, lume. (Hotnews)
Tags: 'Economie/Gadget'

Vezi stirea »

Pub/drink_insider

79. Drink Insider News: Regatul Unit îşi consolidează poziţia strategică de lider în comerţul mondial cu vin

03.08.2021 06:37 - O veste bună, pentru lumea vinului, vine din UK: într-un document emis pe 25 iulie 2021, guvernul condus de Boris Johnson şi-a declarat intenţia de a nu mai cere certificatul de import VI-1, pentru toate vinurile străine aduse pe teritoriul britanic. Ce înseamnă asta pentru noi, consumatorii de vin din UE? Preţuri mai mici! (Hotnews)

Vezi stirea »

Economie/Imobiliar

80. Pulsul crescut al imobiliarelor: Se cumpără vile, se închiriază garsoniere

03.08.2021 06:32 - Mercurialul vieții în Capitală, oferit lunar de Anunțul Telefonic, neîntrerupt de 31 de ani încoace. Judecând după cele mai accesate anunțuri ale lunii – la vânzări s-au căutat vilele, iar la închirieri – garsonierele. Locuri de muncă – 38.294 anunțuri, cu o treime mai mult față de iulie anul trecut (28.250 de anunțuri) – economia s-a redeschis, deci revine în forță și criza de forță de muncă. Anunțul lunii este dat de un agent imobiliar care face portretul robot al românului pretențios în căutarea unei locuințe. Omul vinde o garsonieră cu "cei mai liniștiți vecini" - lângă cimitir. Face cinste și cu coliva, la vizionare. (Hotnews)

Vezi stirea »

Economie/Pensii_Private

82. Consiliul Concurenței analizează preluarea Ergo Asigurări și Ergo Asigurări de viață de către germanii de la Signal Iduna

02.08.2021 15:59 - Consiliul Concurenţei a anunțat luni, 2 august, că analizează tranzacţia prin care germanii de la Signal Iduna intenționează să preia companiile Ergo Asigurări și Ergo Asigurări de Viață. Germanii de la Signal Iduna, liderii pieței locale de asigurări de sănătate, au anunțat semnarea în data de 20 mai 2021 a acordului privind achiziționarea companiilor de asigurări generale și de viață ale grupului ERGO, controlat de Munich Re, confirmând informațiile prezentate anterior de HotNews.ro. (Hotnews)

Vezi stirea »

Economie/EuROfonduri

83. Ajutoare pe fonduri UE: cum se va acorda trusoul de 2.000 lei pentru nou-născuți (proiect de HG)

02.08.2021 15:12 - Anumite categorii de mămici din România vor putea obține ajutor de 2.000 de lei, sub formă de tichete sociale, pentru alimente, scutece, îmbrăcăminte pentru bebeluși, conform unor reglementări ce urmează a fi stabilite. (Hotnews)

Vezi stirea »

Economie/Auto

84. Suplimentare de 400 de milioane de lei pentru Programele Rabla Clasic și Rabla Plus în luna august 2021

02.08.2021 12:35 - Începând cu data de 21 august 2021, bugetul total al Programului Rabla Plus va fi suplimentat cu suma de 200 de milioane de lei, a anunțat luni Ministerul Mediului. De asemenea, pentru Programul Rabla Clasic, o majorare cu 200 de milioane de lei a bugetului total va fi disponibilă începând cu data de 28 august 2021. (Hotnews)

Vezi stirea »

Economie/Energie

85. Prețul gazelor a atins maximul istoric din ultima sută de ani - Asociația Energia Inteligentă

02.08.2021 09:23 - Ultimele tranzacții efectuate pe Bursa Română de Mărfuri (BRM) plasează prețul actual al gazelor naturale la nivelul maximului istoric de la începutul comercializării gazelor în România, informează Asociația Energia Inteligentă. Potrivit unui grafic al Asociației, prețul mediu ar fi ajuns la 450 dolari/mia de metri cubi. (Hotnews)

Vezi stirea »

Science/Stiintele_vietii

86. Care este temperatura maximă pe care o poate suporta corpul uman?

02.08.2021 07:46 - Căldurile extreme devin o amenințare tot mai mare pentru sănătatea umană în contextul schimbărilor climatice care au dus la valul de temperaturi record înregistrate în această vară în întreaga lume. Corpul uman este rezistent dar are și el un punct la care cedează. Așadar, care este cea mai ridicată temperatură pe care o poate suporta corpul nostru? (Hotnews)

Vezi stirea »

Actualitate/Sanatate

87. Noi reglementări în modul de acordare a concediilor medicale, în vigoare de la 1 august / Cum se acordă concediile medicale de către medicul de familie şi medicii specialişti

01.08.2021 19:05 - Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a introdus noi reglementări în modul de acordare a concediilor medicale, care intră în vigoare de la 1 august. (Hotnews)

Vezi stirea »

Life/Fun

88. Bancul zilei: Pensula cu albastru de metilen

01.08.2021 15:10 - Pensula cu albastru de metilen...și nevoile fiecăruia... (Hotnews)

Vezi stirea »

Economie/Telecom

89. ​EXCLUSIV Evidența Populației: Cartea electronică de identitate va fi emisă, din 2 august, într-un număr limitat / Câte exemplare sunt estimate pentru acest an

29.07.2021 10:01 - Cartea electronică de identitate va fi emisă din data de 2 august, conform obligațiilor europene, dar într-un număr limitat, în cadrul unui proiect pilot de 6 luni, au precizat pentru HotNews.ro oficialii Direcției pentru Evidența populației (DEPABD) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Se estimează că în acest an vor fi emise aproximativ 5.000 de cărți electronice de identitate. Vezi în articol detalii despre cum vor fi produse și eliberate primele cărți electronice de identitate. (Hotnews)

Vezi stirea »

Pub/Romania_in_europa

90. Incursiune în lumea Inteligenței Artificiale și a companiilor care o folosesc. Când AI decide dacă banca îți dă un credit sau te refuză

29.07.2021 04:07 - Două companii românești, una de securitate cibernetică și cealaltă care se ocupă cu analiza datelor strânse de firme cu activitate în online, au explicat în cadrul dezbaterii "Cât de inteligentă este Inteligența Artificială?" cum anume folosesc AI în activitatea lor. "Una dintre calitățile inteligenței artificiale este aceea că, pe lângă faptul că este arogantă la maxim, este în același timp foarte pură", susține Alexandru Bălan, director de cercetare în cadrul Bitdefender. (Hotnews)

Vezi stirea »

Actualitate/Recomandare_de_lectura

91. Un parcurs pe Dealul Mitropoliei si in imprejurimi

07.06.2021 09:58 - Cartea isi propune sa aduca in atentia iubitorilor de istorie si arhitectura bucuresteana, evolutia urbanistica si arhitecturala, de-a lungul a patru secole, a Dealului Mitropoliei si a imprejurimilor sale, o zona insemnata a Bucurestiului.

 (Hotnews)

Vezi stirea »

Hotnews: Actualitate/Recomandare_de_lectura

92. Freelancer. Despre maidanezii presei

03.06.2021 14:03 - Cum e să fii ziarist liber-profesionist în Germania și în România? Cum e să fii jurnalist comunitar, în diaspora? Cum e să faci un ziar tipărit și să intri în datorii? Cum e să vrei, contra curentului mainstream, să îți exprimi adevărul tău, necenzurat? La aceste întrebări răspunde autoarea, din perspectiva sa. Noua sa carte aduce în atenția publicului 17 interviuri relevante cu personalități publice, ziariști de investigație și specialiști din diverse domenii, aflați în țară sau peste hotare.

 (Hotnews)
Tags: 'Actualitate/Recomandare_de_lectura'

Vezi stirea »

93. Motivatiile noastre ascunse din viata de zi cu zi

03.06.2021 13:42 - "Exista fatete intunecate, necercetate ale vietii publice: institutii sociale venerate in care aproape toti participantii se autoamagesc in mod strategic, piete in care cumparatorii si vanzatorii deopotriva pretind ca tranzactioneaza un lucru in timp ce, pe ascuns, tranzactioneaza altceva. Scena artistica, de pilda, nu este doar despre "aprecierea frumusetii"; ea functioneaza ca scuza pentru afilierea cu oameni impresionanti si ca etalare (o modalitate de a te invarti in cercuri sociale)."

 (Hotnews)
Tags: 'Actualitate/Recomandare_de_lectura'

Vezi stirea »

94. Abecedar de Colorat si Abecedar Poveste

15.03.2021 10:53 - Abecedarul poveste reprezintă fericita întâlnire a textului izbutit cu imaginile atent elaborate și sugestive. Copiii vor adora cartea și datorită galeriei diverse de personaje simpatice și hazlii ce aduc o încărcătură proaspătă de culoare și dinamism.
Abecedarul de Colorat conține diversele activități distractive ce îi vor ajuta pe cei mici să se obișnuiască cu fiecare literă în parte, într-un format perfect adaptat copiilor ce îi va sprijini să-și dezvolte spiritul de atenție, creativitatea și inteligența.

 (Hotnews)
Tags: 'Actualitate/Recomandare_de_lectura'

Vezi stirea »

Cititorul-de-Stiri-Invoiala foloseste doar tehnologie publicata in site-ul ziarului sursa (Hotnews) si aplica filtre de cautare asupra cuvintelor din textele stirilor. Rezultatul este afisat unitar pentru toate ziarele. Pentru a nu supraincarca site-ul ziarului pentru fiecare cititor, Cititorul-de-Stiri-Invoiala foloseste un sistem de cache a fisierului cu stiri, un timp de expirare dupa 3600 secunde. Cititorul-de-Stiri-Invoiala prezinta informatia in forma originala si nu modifica textele sau imaginile. Filtrele folosite sunt utilizate pentru a ascunde stirea daca contine anumite cuvinte in textul ei. Filtrul de "ascundere de imagine" nu include imaginea in pagina, deci nu forteaza dispozitivul dvs. sa incarce mai multe informatii. Succes la citit!

 

Ziare: Hotnews | Newsro | Digi24 | Stirile Protv | Cotidianul | Jurnalul | Mediafax | Gandul | Europalibera | Observatornews | Bizbrasov | Litera9 | Newsbv | Brasovmetropolitan | Realitateadebrasov | Adevarul Brasov | Realitateadecovasna | Mesageruldecovasna | Ziarul financiar | Economica.net | Project-e | N-tv-de-panorama | N-tv-de-economie

Sus