3. AUR, despre noile buletine: „De ce nu apare tricolorul? De ce a fost înlocuit SEX cu GEN?”

03.08.2021 15:36 - Noul card electronic de identitate, care va înlocui treptat actuala carte de identitate, este în teste la Cluj pentru următoarele șase luni iar ulterior, până la sfârșitul anului viitor, toate serviciile de evidență a populației din țară vor putea emite noile buletine. Partidul AUR consideră, însă, că noile cărți de identitate sunt „încă un pas înainte spre ștergerea identității naționale”. (Digi24)

Vezi stirea »

Digi24:

5. Italia, devastată de incendii. Doi bărbați au fost arestați după ce au fost prinşi în timp ce aprindeau focuri în păduri din Sicilia

03.08.2021 15:28 - Poliţia din Sicilia a arestat luni doi bărbaţi care au fost prinşi în timp ce aprindeau focuri în pădurile de pe această insulă, potrivit unui comunicat publicat marţi de Poliţia italiană. (Digi24)

Vezi stirea »

6. Noul an școlar începe pe 13 septembrie, cu prezență fizică, a anunțat ministrul Educației

03.08.2021 15:20 - Școala va începe pe 13 septembrie cu prezență fizică pentru toți elevii, fără scenarii de funcționare, spune ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. (Digi24)

Vezi stirea »

7. NATO prezintă condoleanțe României și se declară îngrijorată de acțiunile „destabilizatoare” ale Iranului

03.08.2021 15:22 - Membrii Alianței Nord-Atlantice și-au exprimat îngrijorarea față de acțiunile „destabilizatoare” ale Iranului și au condamnat atacul asupra tancului petrolier Mercer Street. De asemenea, NATO a transmis condoleanțe României și Marii Britanii pentru cei doi membri ai echipajului navei (un român și un britanic), uciși în respectivul atac. (Digi24)

Vezi stirea »

8. Tanczos Barna: „Să spui cât lemn s-a furat este imposibil”. S-au confiscat 307 metri cubi de lemn din 21 de milioane transportate

03.08.2021 14:48 - Sistemul informatic de monitorizare a trasabilităţii lemnului SUMAL 2.0 este folosit de peste 64.000 de utilizatori care s-au înregistrat şi a generat mai mult de 2,2 milioane de avize de transport în şase luni (februarie - iulie), în creştere cu peste 10% faţă de acelaşi interval al anului trecut, a declarat, marţi, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, într-o conferinţă de presă. Acesta a precizat că este imposibil de spus cât lemn se fură din pădurile din România. (Digi24)

Vezi stirea »

9. Ce sentință a primit pensionarul din Germania care a ținut în pivniță un tanc din cel de-al Doilea Război Mondial

03.08.2021 15:00 - Un pensionar din Germania, în vârstă de 84 de ani, care a ținut în subsolul casei un tanc, un tun antiaerian și o torpilă din cel de-Al Doilea Război Mondial va fi obligat să plătească o amendă de 250.000 de euro, dar și să vândă colecția de arme. Potrivit avocatului său, un muzeu american ar fi interesat să cumpere tancul Panther. Instanţa, procurorii şi apărarea au ajuns la un acord, iar bărbatul va primi o pedeapsă cu suspendare, care urmează să fie anunțată de judecător.  (Digi24)

Vezi stirea »

10. Un bărbat din Hunedoara a cerut ordin de protecţie împotriva fostei soții, după ce aceasta l-ar fi agresat

03.08.2021 14:44 - Un bărbat în vârstă de 51 de ani, din municipiul Hunedoara, a reclamat la Poliţie că ar fi fost agresat de fosta sa soţie. În acest caz a fost întocmit un dosar penal şi va fi emis un ordin de protecţie provizoriu faţă de femeie, a informează IPJ Hunedoara. (Digi24)

Vezi stirea »

12. Arde Siberia: imagini apocaliptice cu incendiile din cea mai rece regiune locuită a planetei. Șoselele au fost invadate de urși

03.08.2021 14:28 - Apocalipsa a ajuns în Iacutia, Siberia, cea mai rece regiune din Rusia și una din regiunile populate în care s-au înregistrat cele mai scăzute temperaturi de pe planetă. Aici, în timpul zilei, lumina soarelui e blocată de fumul gros produs de incendiile de pădure care au dus deja la evacuarea a 36 de persoane, majoritatea copii și bătrâni, din localitatea Kylaiy, din această regiune, informează Siberian Times.  (Digi24)

Vezi stirea »

14. Acropole și restul monumentelor arheologice în aer liber din Grecia au fost închise

03.08.2021 14:14 - Cea mai intensă caniculă care lovește Grecia în ultimii 30 de ani, cu temperaturi de până la 47 de grade Celsius, pune turismul pe stop. Autoritățile au decis să închidă toate siturile istorice în aer liber din țară, în frunte cu templele de la Atena, de pe Acropole, pentru că este prea cald și există pericolul ca turiștii și angajații să se resimtă. La Atena sunt prognozate 43 de grade Celsius. (Digi24)

Vezi stirea »

15. Gheorghe Berceanu n-a putut să joace fotbal pentru că era prea scund, dar a ajuns campion mondial la lupte

03.08.2021 14:11 - Gheorghe Berceanu n-a putut să joace fotbal pentru că era prea scund, dar a ajuns campion mondial la lupte (Digi24)

Vezi stirea »

17. România, printre țările cu cea mai mare creştere a preţurilor producţiei industriale din UE, în iunie

03.08.2021 13:51 - Preţurile produselor care ies pe porţile fabricilor au crescut cu 1,4% în zona euro şi în Uniunea Europeană în iunie, comparativ cu luna precedentă, iar Danemarca, Estonia, Letonia şi România au raportat cel mai semnificativ avans în rândul celor 27 de state membre UE, arată datele publicate marţi de Eurostat. (Digi24)

Vezi stirea »

18. Noul președinte al Iranului spune că va „lua măsuri” pentru ridicarea „sancțiunilor tiranice” impuse de SUA

03.08.2021 13:55 - Noul președinte al Iranului, Ebrahim Raisi, a declarat, marți, că va „lua măsuri” pentru ridicarea „sancțiunilor tiranice” pe care Statele Unite le-au impus țării în perioada administrației Trump, relatează Reuters. Raisi a primit confirmarea liderului suprem pentru a-și ocupa funcția, marți.  (Digi24)

Vezi stirea »

19. O femelă de macac japonez a devenit liderul alpha al unui grup de 677 de maimuțe din Japonia

03.08.2021 13:36 - O femelă de macac japonez în vârstă de 9 ani, denumită Yakei, a produs un fenomen rar în lumea primatelor, devenind liderul unui grup de 677 de exemplare la rezervație naturală din insula Kyushu (Japonia), informează The Guardian. (Digi24)

Vezi stirea »

Cititorul-de-Stiri-Invoiala foloseste doar tehnologie publicata in site-ul ziarului sursa (Digi24) si aplica filtre de cautare asupra cuvintelor din textele stirilor. Rezultatul este afisat unitar pentru toate ziarele. Pentru a nu supraincarca site-ul ziarului pentru fiecare cititor, Cititorul-de-Stiri-Invoiala foloseste un sistem de cache a fisierului cu stiri, un timp de expirare dupa 3600 secunde. Cititorul-de-Stiri-Invoiala prezinta informatia in forma originala si nu modifica textele sau imaginile. Filtrele folosite sunt utilizate pentru a ascunde stirea daca contine anumite cuvinte in textul ei. Filtrul de "ascundere de imagine" nu include imaginea in pagina, deci nu forteaza dispozitivul dvs. sa incarce mai multe informatii. Succes la citit!

 

Ziare: Hotnews | Newsro | Digi24 | Stirile Protv | Cotidianul | Jurnalul | Mediafax | Gandul | Europalibera | Observatornews | Bizbrasov | Litera9 | Newsbv | Brasovmetropolitan | Realitateadebrasov | Adevarul Brasov | Realitateadecovasna | Mesageruldecovasna | Ziarul financiar | Economica.net | Project-e | N-tv-de-panorama | N-tv-de-economie

Sus