4. Raport ONU: Uciderea generalului iranian Soleimani de către SUA a fost ilegală

07.07.2020 20:25 - Uciderea lui Qassem Soleimani în atacul american cu dronă, care a avut loc în ianuarie, a fost arbitrară şi ilegală, arată un raport ONU, citat de AFP. Experta ONU în drepturile omului Agnes Callamard motivează acest lucru de faptul că Washington nu a demonstrat că generalul iranian reprezenta un pericol imediat, transmite Agerpres. (Digi24)

Vezi stirea »

Digi24:

5. Raport ONU: Uciderea generalului iranian Soleimani de către SUA a fost ilegală

07.07.2020 20:25 - Uciderea lui Qassem Soleimani în atacul american cu dronă, care a avut loc în ianuarie, a fost arbitrară şi ilegală, arată un raport ONU, citat de AFP. Experta ONU în drepturile omului Agnes Callamard motivează acest lucru de faptul că Washington nu a demonstrat că generalul iranian reprezenta un pericol imediat, transmite Agerpres. (Digi24)

Vezi stirea »

7. 60 de noi stații de monitorizare a calității aerului vor fi instalate în România. De câte va beneficia Bucureștiul

07.07.2020 19:51 - Reţeaua Naţională de Monitorizare a Calităţii Aerului (RNMCA) va avea 60 de noi staţii de măsurare, dintre care 27 vor fi amplasate în București, a anunţat, marţi, ministrul Mediului, Costel Alexe. Investiţia în acest proiect este de 3,17 milioane de euro, potrivit Agerpres. (Digi24)

Vezi stirea »

10. Alegeri locale pe 27 septembrie. Senatorii au adoptat o lege a UDMR. Amendament PSD: partidele pot folosi subvenții în campanie

07.07.2020 18:33 - Un proiect de lege inițiat de UDMR pentru organizarea alegerilor locale pe 27 septembrie a trecut, marți, de Senat, primă cameră sesizată. Inițiativa legislativă a Guvernului în acest caz a fost respinsă de senatori. Senatorii PSD Șerban Nicolae și Cosmin Preda au introdus un amendament prin care partidele vor putea folosi subvențiile de la stat pentru finanțarea campaniei electorale, lucru interzis în legislația actuală. De asemenea, propunerea USR privind organizarea scrutinului în două zile a fost respinsă în Comisia Juridică. (Digi24)

Vezi stirea »

14. O nouă explozie s-a produs la o uzină din Iran, a patra în decurs de nici două săptămâni

07.07.2020 17:42 - O nouă explozie s-a produs marţi la o uzină situată la sud de Teheran, soldându-se cu doi morţi, aceasta fiind al patrulea incident raportat de Iran la instalațiile sale industriale începând din 25 iunie și până în prezent. (Digi24)

Vezi stirea »

15. ANM a emis cele mai multe avertizări Cod roşu de vreme severă de până acum. Cum va fi vremea până la sfârșitul verii

07.07.2020 17:16 - Administraţia Naţională de Meteorologie a emis până acum peste 100 de avertizări Cod Roşu de vreme severă, dintre care cele mai multe au fost în lunile iunie şi iulie. Tendința se va păstra și pentru restul verii, spune Gabriela Băncilă, director în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie. (Digi24)

Vezi stirea »

16. Poliția olandeză a făcut o descoperire înfiorătoare: Containere maritime transformate în celule și o cameră de tortură complet echipată

07.07.2020 17:03 - Poliția olandeză a descoperit în cadrul unei operațiuni mai multe containere maritime care fuseseră transformate în celule improvizate, precum și o cameră de tortură izolată fonic, dotată cu scaun de dentist și instrumente de tortură, informează Washington Post. (Digi24)

Vezi stirea »

17. Grindeanu: PSD nu are un „superlider”. O bătălie internă, cu două luni înainte de alegeri, nu e benefică

07.07.2020 17:03 - Fostul premier Sorin Grindeanu avertizează că o luptă internă în PSD, pentru conducerea partidului, nu e benefică înainte de alegeri. El adaugă că, de data aceasta, partidul nu are niciun „superlider”, așa că soluția este de a construi o echipă de conducere. (Digi24)

Vezi stirea »

20. Imagini de pe camerele de supraveghere cu scandalul provocat de cei 2 deputați. După ce le-au văzut, polițiștii i-au amendat din nou

07.07.2020 17:51 - Scandalul de la șaormeria din Centrul Vechi al Capitalei, unde doi deputați PSD, Adrian Solomon și Ioan Irinel Stativă, s-au luat la ceartă cu polițiștii chemați de angajații restaurantului, a fost filmat de camerele de supraveghere.  (Digi24)

Vezi stirea »

21. CCR a decis în cazul SIIJ: Retragerea căii de atac, neconstituțională. Procurorul-șef nu poate fi considerat mereu procuror superior

07.07.2020 18:47 - Curtea Constituțională a decis, marți, că textul din legea de funcționare a Secției de anchetare a magistraților care dă posibilitatea de a exercita și retrage căile de atac în cauzele de competența Secției este neconstituțional. De asemenea, judecătorii CCR au declarat neconstituțională prevederea care spune că în fiecare caz de infracţiuni de competenţa Secţiei se înţelege că procurorul şef al Secţiei este „procurorul ierarhic superior”. (Digi24)

Vezi stirea »

22. România are aproape un sfert dintre mamele minore din Uniunea Europeană

07.07.2020 16:07 - România are aproape un sfert dintre mamele minore din Uniunea Europeană, sub 2% dintre acestea beneficiind de servicii publice de asistenţă socială, conform unei cercetări a organizaţiei Salvaţi Copiii. (Digi24)

Vezi stirea »

25. Un oficial al agenției spațiale ruse a fost arestat pentru spionaj în favoarea unei țări NATO

07.07.2020 15:27 - Un consilier al șefului agenției spațiale rusești Roskosmos a fost arestat pentru trădare, informează BBC, care citează informații oferite de instituție. (Digi24)

Vezi stirea »

30. Marcel Ciolacu nu crede varianta Poliției în scandalul cu deputații Stativă și Solomon, agresivi la șaormărie: „Să aflăm adevărul”

07.07.2020 14:51 - Președintele PSD, Marcel Ciolacu, s-a declarat neîncrezător în faptele colegilor săi de partid, deputații Solomon și Stativă, prezentate marți dimineață de Poliție în mod oficial, printr-un comunicat de presă, în care se arăta că cei doi au făcut scandal lunui noaptea într-o șaormărie din Centrul Vechi, i-au înjurat pe polițiști și „au avut o atitudine sfidătoare la adresa acestora”. Întrebat de Digi24.ro care este reacția sa, în calitate de șef al PSD, față de comportamentul deputaților Solomon și Stativă, Marcel Ciolacu a răspuns: ”Să aflăm adevărul”.  (Digi24)

Vezi stirea »

Sus